20 de mayo de 2011

Postgrau de Psicopatologia Clínica de la UB

Ahir mateix em van comunicar que, després de valorar expedient i curriculum, havia estat acceptada per realitzar el Postgrau de Psicopatologia Clínica de la UB coordinat per José Gutierrez Maldonado.

Faré l'opció presencial amb dos classes setmanals. L'única pega que li veig és que falta molt per a que comenci! Tinc unes ganes de posar-m'hi!

El programa del postgrau:





A que té molt bona pinta? A més em fa fer especialment gràcia que una de les àrees la fes el Marino Pérez, el Pueyo... Tot queda en com a casa...

A més, existeix la possibilitat de fer-ho a distància i ho tenen tot molt estructurat. Si feu una volta per la web us ho explica amb detall. 

4 comentarios:

  1. Ei, hola!
    Jo m'he estat mirant aquest postgrau per fer-lo el proper octubre. Per les dates imagino que ja l'has fet aquest curs que acaba, quina opinió en tens? em pots aconsellar una mica si em decideixo al final?

    Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Hola!
    Sí, el vam acabar al mes de maig.
    Tens intenció de fer-ho presencial o a distància?
    Durant el curs hem tingut professors magnífics com Arturo Bados, Noemi Pereda, Carmen Luciano, Juan Antonio Amador, Angel Aguilar, Santiago Redondo, Andrés Pueyo y Adela Fusté (y alguno más que seguro que me he dejado!) y también profes no tan buenos.
    Los contenidos son, por regla general, interesantes (especialmente practicas las clases de Arturo Bados, si te inscribes, no te las pierdas!!!).
    La distribución de los contenidos no siempre es tan buena, a veces dando más horas en función del "nombre del profesor" que del interés de la materia. Por ejemplo, pusieron 4 sesiones de TCA, que dices ¡genial! pero no, porque las clases tuvieron la misma calidad que leerse un libro sobre TCA, nada práctico. Y en cambio, de depresión, sólo hubo un día, y la profe fue super cañera, hubiera sido genial poner más días a ese tema. También tuvimos como 4 o 5 sesiones de intervención mediante realidad virtual, que es muy interesante, pero poco funcional para la práctica clínica de la gente de la calle.
    Luego dos o tres días con el Marino y las terapias de tercera generación, una pérdida de tiempo. Pones a un buen profe, en lugar de un buen publicador (sin quitar méritos a su profesionalidad, conocimientos y experincia), y aprovechas mucho más el tema, con más practica a parte de tanta divagación.
    También hubo días en que cambiaban el horario de las clases de una semana para otra, y a veces con un par de días de antelación y esto pasó más de 2 y 3 veces.
    Pero en general, a nivell de contingut li donc un 8.
    Respecte els apunts dels professors, doncs depenía molt del professor. Els millors, sens dubte, els de l'Arturo Bados. Una meravella. Pots fer clínica després d'estudiar-te'ls.
    El postgrau també implica la realització d'un treball en grup (però hi ha gent que la fet en solitari i no ha passat res).
    Si ho fas presencial, pots accedir al campus virtual i descarregar-te tot el material que fan servir els de la versión a distància.
    Respecte a distància, cal fer un test d'avaluació al final de cada tema i pel que comentava la gent, eren força difícils.
    I crec que això és més o menys tot.
    Una pega que vam tenir, és que el grup era força inmadur, amb força gent que anava perquè els pares li havien pagat el postgrau per tal que fessin alguna cosa i poc interès...gent que entrava i sortia quan li donava la gana...en general un grup força dolent que també ha influit en la qualitat de la docencia d'una o altra forma. Però, és clar, això ha estat mala pata.

    Si tens qualsevol dubte més, pregunta sense vergonya, per aquí o per email.

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  3. Hola!
    M'estava plantejant fer aquest postgrau a distància. Quan comença i acaba?
    Saps si es pot optar a algun tipus de beca o ajut?
    Moltes gràcies per endavant!
    Gemma.

    ResponderEliminar
  4. Hola!

    Jo vaig fer el postgrau presencial.
    A distància es treballa a partir d'uns dosiers que t'has de llegir i després contestar unes preguntes tipu test. Si ho fas presencial, no cal contestar aquestes preguntes.
    A més a més, es fa un treball de final de postgrau en grup.
    Crec recordar que començava a l'octubre i va acabar al juny, aproximadament. Pel tema beques o ajuts hauries de trucar al postgrau per tal que t'informin.

    A nivell de qualitat, alguns dossiers estaven molt i molt bé, però d'altres eren molt esquets, i pel meu gust, de baixa qualitat, pel tipus de formació que és.
    És un postgrau que jo no tornaria a fer. Si fes un altra tant clínic com aquest, buscaria un que inclogués algun tipus de pràctiques.

    Una abraçada,

    ResponderEliminar

Gràcies per les teves paraules.
Si tens qualsevol comentari, suggeriment o consulta, pots enviar-me un email a perezpolg@yaoo.es.